Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών

Στην πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών εισέβαλε το μεσημέρι ομάδα περίπου 30 ατόμων από τον αντιεξουσιαστικό χώρο και για μισή ώρα φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας για τη διακοπή της χρήσης της ιστοσελίδας «indymedia», αλλά και της εκπομπής του ραδιοφώνου που εξέπεμπαν από τον χώρο του Πολυτεχνείου, ύστερα από απόφαση του πρύτανη του Ε. Μ. Πολυτεχνείου Σ. Σιμόπουλου.

Οι αντιεξουσιαστές υπέστειλαν την ελληνική σημαία από τον ιστό των Προπυλαίων του κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και ύψωσαν στη θέση της τη μαυροκόκκινη σημαία τους. 



Συγχρόνως ανέβασαν και πανό με συνθήματα στα αγγλικά εναντίον των παρεμβάσεων στην ιστοσελίδα και στο ραδιόφωνο.



Ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θωμάς Σφηκόπουλος δήλωσε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ότι η ομάδα των 30 ατόμων περιορίστηκε στο να φωνάζει συνθήματα χωρίς να εκδιώξει τους υπαλλήλους που παραμένουν στα γραφεία τους. Έξω από το κτίριο του Πανεπιστημίου βρίσκονταν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. 



Οι αστυνομικοί εκδίωξαν την ομάδα των αντιεξουσιαστών, ενώ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι δεν κάλεσε την αστυνομία ούτε ζήτησε την παρέμβαση ή επέμβασή της.

Η αντίδραση Κεδίκογλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την υποστολή της ελληνικής  σημαίας από αντιεξουσιαστές στα Προπύλαια τόνισε ότι «η βίαιη υποστολή της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Αθήνας προσβάλλει το φρόνημα όλων των Ελλήνων. Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, ακόμα και από τα κόμματα που απέφευγαν να καταδικάσουν αντίστοιχες ενέργειες στο παρελθόν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου