Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Καταθέτει σήμερα η Κ. Λαγκάρντ για την υπόθεση "Ταπί"


Την πόρτα του δικαστηρίου πέρασε η σιδηρά κυρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, για να καταθέσει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου της Γαλλίας, για την πολύκροτη υπόθεση Ταπί.
Η Λαγκάρντ θα κληθεί να εξηγήσει τον ρόλο της στη διαµεσολάβηση που έγινε το 2007, µεταξύ του γαλλικού Δηµοσίου και του πολυεκατομμυριούχου Μπερνάρ Ταπί, από την οποία ο επιχειρηματίας και υποστηρικτής του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί έλαβε το ποσό των 285 εκατ. ευρώ.
Η υπόθεση ξεκίνησε το 1993, όταν ο Ταπί πούλησε στην credit lyonnais, τo μερίδιο από τις μετοχές που είχε στην adidas. Εν συνεχεία η τράπεζα πούλησε τις μετοχές με πολύ μεγαλύτερο αντίτιμο από αυτό που τις είχε αγοράσει, με αποτέλεσμα ο Ταπί να καταγγείλει ότι εξαπατήθηκε.
Η Λαγκάρντ, Υπουργός Οικονομικών τότε,κατέφυγε σε ιδιωτική διαιτησία για την επίλυση της διένεξη ανάμεσα στην Credit Lyonnais και τον Ταπί, με αποτέλεσμα να κατηγορείται σήμερα για κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος.
Ο ανταποκριτής του euronews στο Παρίσι Τζιοβάνι Μάτζι , μεταδίδει:
Ενδεχόμενη καταδικαστική απόφαση για την Λαγκάρντ, θα έθετε εν κινδύνω, την θέση της ως επικεφαλής του ΔΝΤ. Αυτό θα ήταν το δεύτερο πλήγμα για τον Οργανισμό, δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο με τον Ντομινικ Στρος Καν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου