Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Λοράν Φαμπιούς: Να βρεθεί πολιτική λύση στη συριακή κρίση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς ζήτησε σήμερα την εξεύρεση«πολιτικής λύσης» στη συριακή κρίση μετά την πιθανή χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς Άσαντ και τις δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία.

Λύση «εδώ και τώρα» ζητεί ο Φαμπιούς



«Η κατάσταση στη Συρία είναι μια πραγματική τραγωδία» που πλήττει και τις γειτονικές χώρες, όπως η Ιορδανία και ο Λίβανος, τόνισε ο Φαμπιούς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο Χονγκ Κονγκ. «Δεν είναι πλέον μια τοπική, αλλά μια περιφερειακή τραγωδία» πρόσθεσε. «Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε πολιτική λύση» είπε ο Φαμπιούς, αναφέροντας τον σχηματισμό «συριακής μεταβατικής κυβέρνησης». «Αν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, μπορεί να μετατραπεί σε ανθρωπιστική και πολιτική καταστροφή» υπογράμμισε.

Το Ισραήλ πραγματοποίησε δύο αεροπορικές επιδρομές στη Συρία, τονίζοντας πως ήθελε να εμποδίσει τη μεταφορά όπλων στη λιβανέζικη Χεζμπολάχ, συμμάχου του Μπασάρ αλ Άσαντ και του Ιράν. «Μπορούμε να καταλάβουμε το Ισραήλ, αλλά υπάρχει κίνδυνος, διότι, αν η σύγκρουση αυτή επεκταθεί και στις γειτονικές χώρες, θα αλλάξει τον χαρακτήρα της» επεσήμανε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας.

Χθες, ο Βρετανός ομόλογός του, Γουίλιαμ Χέιγκ, δήλωσε πως οι επιδρομές καταδεικνύουν τον «αυξανόμενο κίνδυνο για την ειρήνη».

Πηγή: ΑΠΕ, inews.grgrafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου