Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013

Κ. Μητσοτάκης: Δεν κοιμάμαι καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζω ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι

«Υπάρχει μια σιωπηρή πλειοψηφία στην Ελλάδα, που ελπίζει σε μια πραγματική μεταρρύθμιση. Άνθρωποι που το έχουν χωνέψει. Έχουμε 1,3 εκατομμύρια ανέργων στον ιδιωτικό τομέα» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερασπιζόμενος την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε απολύσεις στο ελληνικό Δημόσιο. 
Αναφερόμενος στο πολυνομοσχέδιο, που πρόκειται να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να «ξεκλειδώσει» η δόση από τους δανειστές της χώρας, ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει: «Όπως όλες οι ψηφοφορίες, έτσι και αυτή δεν είναι εύκολη, αλλά προσωπικά εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα ψήφισης του νομοσχεδίου. Η παρούσα κυβέρνηση έχει τώρα μικρότερη πελιοψηφία, αλλά είναι πιο ομοιογενής απ΄ότι στο παρελθόν».

Στο δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρεται ότι η Ελλάδα προγραμματίζει να απολύσει 15.000 δημοσίους υπαλλήλους και να θέσει σε διαθεσιμότητα άλλους 25.000. Ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει και στο ξένο πρακτορείο ότι δεν κοιμάται καλά τη νύχτα, όταν γνωρίζει ότι θα χάσουν τη δουλειά τους τόσοι άνθρωποι, αλλά παραμένει πιστός στις πεποιθήσεις του των τελευταίων, όπως λέει, εννέα χρόνων. «Αν πρέπει, όμως, να υπογράψω απολύσεις, το καλύτερο που μπορώ τουλάχιστον να κάνω, είναι η καλύτερη επιλογή ως προς το ποιος πρέπει να χάσει τη δουλειά του. Αν κάποιος δεν αποδίδει όσο πρέπει, τότε ναι, να χάσει τη δουλειά του»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου