Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΡΑΚΗΣ: Ζητείται τόλμη από την Κυβέρνηση Παπαδήμου!



Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά στην ανάγκη για τη δημιουργία ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου αφήνοντας πίσω τις δεκαετίες που γέννησαν και εξέθρεψαν τις καταστρεπτικές παθογένειες που βιώνουμε σήμερα. Ο ευδαιμονισμός της σπατάλης, της διαφθοράς, του διαπλοκής, της κενολογίας που με επιμέλεια “νομιμοποίησε” κυρίως η “γενιά του Πολυτεχνείου” είναι ανάγκη να αποδομηθούν στις συνειδήσεις των πολιτών.
Οι πολιτικοί των κομμάτων που ενδιαφέρθηκαν και συνεχίζουν να ενδιαφέρονται περισσότερο για τη μακροημέρευσή τους παρά για την ευημερία της χώρας, για την πάταξη της φοροδιαφυγής, για την αναβάθμιση της Παδείας και της Υγείας, κλπ. δεν έχουν καμία θέση στο πολιτικό περιβάλλον.
Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε τολμηρούς, με νέες ιδέες, χωρίς να ζουν σε μια φαντασίωση, ανθρώπους που θα θέσουν τις βάσεις για μια επανεκκίνηση της χώρας˙ ανθρώπους που θα κατανοήσουν ότι η πολιτική του κράτους δε μπορεί να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της κάθε είδους συντεχνίας, δε μπορεί να ελέγχεται από ομάδες που εμφορούνται από τις αρχές του ατομικού συμφέροντος, της κομματικής και πελατειακής διαπλοκής.
Αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να κατανοήσουν ότι τα αγαθά της ελεύθερης πρόσβασης στη γνώση, της ελεύθερης μετακίνησης και επικοινωνίας, της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης, του διαλόγου και του αντίλογου δεν αποτελούν προνόμια κάποιων που έχουν αυτοανακηρυχθεί εκπρόσωποι των αδικημένων και καταλαμβάνουν πλατείες, δρόμους, λιμάνια, αίθουσες πανεπιστημίων κ.ο.κ.
Όπως επίσης, οι νόμοι δεν εφαρμόζονται μόνο στους κοινωνικά ανίσχυρους. Δεν μπορεί μόνο να τιμωρείται ο μικρομεσαίος φοροφυγάς και όχι ο μεγαλογιατρός ή μεγαλοεπιχειρηματίας. Δεν είναι δυνατόν να γκρεμιστούν μόνο τα αυθαίρετα των οικονομικά ανίσχυρων και όχι των επιτήδειων με τις ιδιωτικές παραλίες. Η ισονομία είναι απαραίτητο συστατικό στοιχείο μιας ευνομούμενης πολιτείας και η απουσία της προκαλεί έντονες κοινωνικές εκρήξεις.
Στη χιλιοειπωμένη επανίδρυση του κράτους είναι αναγκαίο να υπάρξει δίκαιη φορολόγηση των πολιτών, αντιμετώπιση της δύσκαμπτης γραφειοκρατίας, ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με προσανατολισμό την ευημερία του κοινωνικού συνόλου. Ο ρόλος του κράτους θα είναι προσανατολισμένος στον έλεγχο της εύρυθμης λειτουργίας μια ανταγωνιστικής αγοράς που δε θα συνθλίβει τα προνόμια του πολίτη (παιδεία, υγεία, σεβασμός στα δικαιώματα των μειοψηφιών κλπ.).
Παράλληλα το κράτος ως θεσμός που διαμορφώνει πολιτική ιδεολογία θα πρέπει να απαγκιστρωθεί από τις εθνικιστικές και άλλες ιδεοληψίες περί ελληνικής ανωτερότητας, θρησκευτικά προσδιοριζομένων συμμαχιών, τουρκικής ή όποιας άλλης απειλής και να στραφεί στην ορθολογική αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής πραγματικότητας. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΟΥ ΜΕΝΕΤΟΙ. Δεν έχουμε άλλο χρόνο για χάσιμο. Η γενιά της Μεταπολίτευσης κατέστρεψε με τις αγκυλώσεις της την επόμενη, τη δική μας γενιά.
Αυτή θα πρέπει να είναι πλέον η Πυξίδα που θα πορευθούμε στο μέλλον, ώστε να μεγαλουργήσουμε σαν Χώρα πραγματικά και όχι εικονικά.
Υπάρχουν λοιπόν, τέτοιες δυνατότητες στην ελληνική κοινωνία;
Κάτι φαίνεται να αλλάζει στον Πολιτικό και Κοινωνικό μας Ορίζοντα.To θετικό των τελευταίων Ημερών με τη συγκρότηση της Νέας Κυβέρνησης Παπαδήμου είναι ότι τα κόμματα εξουσίας απέδειξαν ότι, έστω και την τελευταία στιγμή, μπορούν να βρεθούν στο κοινό τραπέζι για να τα «βρούν» έστω και το τελευταίο λεπτό, πριν τη λήξη του διαθέσιμου χρόνου. Ο κος Παπαδήμος έχει το πλεονέκτημα να μην είναι δέσμιος προεκλογικών υποχρεώσεων και να μπορεί να πει την Αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Χωρίς επίπλαστα στοιχεία αλλά συνοδευόμενη και από συγκεκριμένες προτάσεις που θα δώσουν τη Χαμένη Ελπίδα στον Έλληνα και την Ελληνίδα, κάνοντας το χαμόγελο να ανθήσει και πάλι στα χείλη τους που το αφαίρεσε η Μαύρη περίοδος Παπανδρέου! Πολλά μένουν να γίνουν ακόμα αλλά κυρίως εκκρεμεί το πέρασμα της Σκυτάλης στους Πολιτικούς Ηγέτες του αύριο που θα κάνουν σιγά σιγά την εμφάνισή τους μέσα από τα μικρότερα  πολιτικά κόμματα. Τη μόνη Ελπίδα για τον Τόπο!  
ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΟΥΝΤΡΑΚΗΣ
ΜΕΛΟΣ Κ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ,
ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ



Διαβάστε κι αυτά, είναι σχετικά:
Σχετικοί Δικτυακοί Τόποι:  

Ζωή πέρα από την Κρίση … 2011 Έτος Εθελοντισμού! Του Ανδρέα Μουντράκη http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2011/08/2011.html
Υποστηρίζουμε & ενισχύουμε τον εθελοντισμό ως στάση ζωής...

.................................................................................................

Οι ΄΄Καντάφι΄΄ των Πανεπιστήμιων του Ανδρέα Μουντράκη
http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2011/09/blog-post_6481.html Αρκεί να εκλείψει ο Κανταφισμός των μεγαλοκαθηγητών και των φοιτητοπατέρων που οδηγούν την ανώτατη παιδεία σε αφανισμό και μαρασμό κατασπαταλώντας το ταλέντο της νέας γενιάς!
.....................................................................................................

Ανακοίνωση Τομέα Υποδομών ΔΗΣΥ για το νομοσχέδιο περί αδειών δόμησης http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2011/10/blog-post_4137.html

Σχετικά με το σχέδιο νόμου «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών Δόμησης» σημειώνουμε τα εξής:
Η θέση της ΔΗ.ΣΥ επί του ανωτέρω νομοσχεδίου είναι:
Ανδρέας Μουντράκης
Υπεύθυνος τομέα Υποδομών & Μεταφορών - Μέλος Κεντρικής Επιτροπής
...........................................................................................................

Ομιλία Ανδρέα Μουντράκη στη 2η Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής 15/10/11 http://political-ethics-for-the-national-int.blogspot.com/2011/10/2-151011.html
Υπεύθυνος τομέα Υποδομών & Μεταφορών - Μέλος Κεντρικής Επιτροπής

Η εισήγηση του Ανδρέα Μουντράκη 2η Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής ΔΗΣΥ 15.10.11 Αθηναΐς

Προβάλλετε ή σχολιάστε την ανάρτηση

Σχόλιο που έχει ταυτότητα χρήστη δημοσιεύεται χωρίς λογοκρισία, αρκεί πάντα η κριτική αυτή να είναι κόσμια.

Ζητώ την κατανόηση σας!!!  Από τους ανώνυμους χρήστες, οι οποίοι ως συνήθως αβασάνιστα και χωρίς προσωπικό κόστος γίνονται αμετροεπείς υβριστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου