Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: Δημιουργία Αστικού Τύπου Σερρών Κέντρου Υγείας

Σέρρες, 13  Μαρτίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Δημιουργία Αστικού Τύπου Σερρών Κέντρου Υγείας  
Σε δήλωσή της η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων αναφέρει:  « Ελάχιστοι εναντιώνονται στην  ίδρυση Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Σερρών στις εγκαταστάσεις του παλαιού Νοσοκομείου Σερρών. Κόντρα σε αυτούς ,που έχουν την ευθύνη αλλά και σε όλους εκείνους που δηλώνουν αναρμόδιοι και προσπερνούν αβασάνιστα την αναγκαιότητα της δημιουργίας του στην πόλη των Σερρών είμαι αποφασισμένη αλλά πάνω από όλα υποχρεωμένη , στο όνομα της ιστορικής ευθύνης που έχουν όλοι όσοι υπηρετούν το κοινό καλό του τόπου μας , να συνεχίσω τις προσπάθειές μου έως το τέρμα. Ας αντιληφθούν , ότι θα αποδοθούν οι ευθύνες  εκεί που πραγματικά αναλογούν. Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις, παραστάσεις, αναφορές, συναντήσεις εργασίας, συνεχείς επικοινωνίες με τους αρμόδιους και τους εμπλεκόμενους φορείς είναι μόνο η αρχή.
Πρόσφατα επισκέφθηκα και τον κ. Τζιτζικώστα,  Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, συζήτησα  με αυτόν και το θέμα της υλοποίησης του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου, οποίος προς τιμήν του,  συνεπικουρεί όλες τις προσπάθειες και  απέστειλε σχετικές επιστολές  προς τον κ. Λυκουρέντζο, Υπουργό Υγείας αλλά και στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ , με τις οποίες ζητά επίσημα ενημέρωση για τη μελετητική  ωριμότητα του έργου.
Αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα η επίσημη αλληλογραφία των εμπλεκομένων, δηλαδή της ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ η οποία αναφέρει ότι Φορέας Υλοποίησης της Μελέτης του έργου είναι το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών και η ίδια είναι ο Φορέας Υλοποίησης του έργου, ενώ σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία, αρμόδια Υπηρεσία για την  έγκριση της παραπάνω μελέτης είναι η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
Θα πρέπει οι πολίτες των Σερρών να γνωρίζουν, ότι η μελέτη διαβιβάστηκε στη ΔΕΠΑΝΟΜ ΑΕ, τον Δεκέμβριο του 2012, χωρίς όμως προηγουμένως  να έχει την έγκριση του Υπουργείου Υγείας. Η μελέτη επεστράφη στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών με παρατηρήσεις  σχετικά  με την πληρότητα της. Επιβάλλεται να συμπληρωθεί αυτή,  με την ευθύνη του Γ.Ν. Σερρών και να ακολουθήσει η έγκρισή της από την αρμόδια Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον κ. Φωτάκη, για την άμεση και ουσιαστική ανταπόκρισή του αλλά και για τη συμβολή του  στην πορεία υλοποίησης του έργου. 
Θα πρέπει δε να τονιστεί, ότι αυτή τη φορά, αυτοί που υποστηρίζουν την αναγκαιότητα δημιουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου Σερρών είναι πολλοί, έχουν  θεσμικό ρόλο και το σημαντικότερο  είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για το σκοπό αυτό. Έχει σημασία να αναφερθεί, ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Σερρών, ο Εμπορικός Σύλλογος, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων, το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ν. Σερρών, τα Σωματεία Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) – ΙΚΑ Ν. Σερρών, οι Σύλλογοι Διαβητικών, Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγείας, Καρκινοπαθών, Διαβητικών είναι συμμέτοχοι σε αυτή την προσπάθεια.
Σήμερα είμαστε σε αναμονή ορισμού της συνάντησης που έχω ζητήσει με τον κ. Λυκουρέντζο, ο οποίος δεσμεύτηκε προσωπικά , ότι θα καλέσει όλους τους εμπλεκομένους για την πορεία υλοποίησης του έργου. Όσο για το ποιος ευθύνεται ή για το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στον καθένα, σύντομα θα αποκτήσουν ταυτότητα,  και  ειδικά  εκείνοι που δεν έχουν δεσμευτεί δημόσια για την αναγκαιότητα δημιουργίας του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στις Σέρρες».
Σας κοινοποιούμε όλα τα σχετικά έγγραφα

Αναφορά Υπ. Υγείας   




 
Επιστολή κ. Τζιτζικώστα


ΔΕΠΑΜΟΜ ΑΕ 1
ΔΕΠΑΜΟΜ ΑΕ 2
ΔΕΠΑΜΟΜ ΑΕ 3

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά

ΣΤ’  Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων
Βουλευτής Ν. Σερρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου