Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Εκατοντάδες οι νεκροί από τον σεισμό στο Σιτσουάν

Τουλάχιστον 102 είναι οι νεκροί και πάνω από 2.200 οι τραυματίες από το σεισμό στο Σιτσουάν,
 
Για τουλάχιστον 102 νεκρούς και 2.200 τραυματίες-εκ των οποίων οι 147 είναι σοβαρά- από το σεισμό των 6,6 Ρίχτερ στην επαρχία Σιτσουάν στην Κίνα, κάνει λόγο το πρακτορείο Reuters.
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 03.02, ώρα Ελλάδος στην περιφέρεια Λουσχάν, κοντά στην πόλη Γιάαν και το εστιακό βάθος στο επίκεντρό της ήταν 12 χλμ.
Η δόνηση έγινε αισθητή και σε γειτονικές επαρχίες, όπως και στην τοπική πρωτεύουσα Τσενγκντού, κάνοντας πολλούς κατοίκους να βγούν από τα σπίτια τους, σύμφωνα με πληροφορίες στο κινεζικό σύστημα κοινωνικής δικτύωσης Sina Weibo (αντίστοιχο του Twitter).
Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινγκπίν και ο πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ ανακοίνωσαν πως θα πρέπει να καταβληθούν οι ύπατες προσπάθειες για να διασωθούν τα θύματα του σεισμού και να περιορισθεί κατά το ανθρωπίνως δυνατόν ο αριθμός των νεκρών. Ο Λι Κετσιάνγκ έχει μεταβεί στην επαρχία για να εποπτεύσει το έργο των σωστικών συνεργείων και την παροχή βοήθειας στους πληγέντες.
Οι περισσότεροι από τους νεκρούς εντοπίζονται στη Λουσχάν, όπου έχει διακοπεί η παροχή νερού και ηλεκτρικού. Εικόνες σε κινεζικές ιστοσελίδες παρουσιάζουν κατεστραμμένα κτίρια και ανθρώπους, τυλιγμένους σε ματωμένες γάζες, να νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
http://grafida-sintikis.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4264.html 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου