Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΕΣΕΕ: "Ναι" στη διατήρηση του επιδόματος γάμου, έστω και μειωμένου

«Οι μικρομεσαίοι έμποροι είμαστε θετικοί στη διατήρηση του επιδόματος γάμου των εργαζομένων, ακόμα και εάν χρειαστεί να περιορισθεί για να σωθεί στη νεα ΕΓΣΕΕ».
ΕΣΕΕ: Διατήρηση του επιδόματος γάμου έστω και μειωμένου

Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης, ο οποίος σε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι «το επίδομα γάμου εισήχθη για πρώτη φορά στον μισθό των Ελλήνων το 1976, όταν και κατοχυρώνονται στην Ελλάδα μια σειρά από κοινωνικά δικαιώματα. Παρά το γεγονός ότι απευθύνεται σε μεμονωμένους εργαζόμενους στην πραγματικότητα εξυπηρετεί την προάσπιση και την προαγωγή ενός μείζονος κοινωνικού θεσμού: της οικογένειας».
Επίσης σημειώνει ότι το επίδομα οικογενειακής κατάστασης δεν αποτελεί ένα κλασικό ατομικό και οικονομικό δικαίωμα, αλλά μία «εγγύηση» του θεσμού της οικογένειας και από την άποψη αυτή η όποια κατάργησή του από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας θα έπληττε άλλη μία φορά τον ιερό πυρήνα των Συνταγματικά κατοχυρωμένων θεσμών.
"Οι μικρομεσαίοι έμποροι στο βαθμό που έχουμε εμπεδώσει τον κοινωνικό μας ρόλο είμαστε θετικοί στη διατήρηση ενός τέτοιου δικαιώματος των εργαζομένων, ακόμα και εάν χρειαστεί να περιορισθεί για να σωθεί. Άλλωστε, είμαστε αυτοί που διαπιστώσαμε πρώτοι πόσο γονάτισαν την αγορά οι ανεξέλεγκτες μειώσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και πρόσφατα πόσο έλλειψε από την αγορά το «δώρο του Πάσχα» των συνταξιούχων.
ΠΗΓΗ inews.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου