Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ελληνική επιχειρηματική παρουσία στη χώρα του Δράκου


Η ελληνική επιχειρηματική παρουσία στο χώρο της Κίνας είναι έντονη το τελευταίο διάστημα κυρίως λόγω της ελληνικής κρίσης που προωθεί την εξωστρέφια.
PEKINO
Σύμφωνα με στοιχεία του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στο Πεκίνο, το σύνολο των παραγωγικών επενδύσεων στην Κίνα από το 1978 μέχρι το τέλος του 2010 αναλύεται σε 101 επενδυτικά σχέδια με συμβατικό κεφάλαιο περίπου 175 εκατ. δολ. και με υλοποιηθείσες επενδύσεις ύψους 89,5 εκατ. δολ., ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 0,02% του αποθέματος ΞΑΕ της χώρας.
Αν και έχουν ξεπεράσει τις 1.000 οι ελληνικές επιχειρήσεις που έχουν αναπτύξει σταθερές εμπορικές σχέσεις με την Κίνα περισσότερο κάνοντας εισαγωγές και λιγότερο εξαγωγές, περίπου 100 ελληνικές επιχειρήσεις έχουν δραστηριοποιηθεί στην κινεζική αγορά.
Από τις περισσότερο γνωστές επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα στην Κίνα είναι η εταιρεία Folli Follie με τη λειτουργία πάνω από 100 καταστημάτων στην Κίνα με τη συνεργασία της Fosun International. Επίσης η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, η οποία τον Ιανουάριο του 2010 υπέγραψε συμφωνία για τη σύσταση κοινής εταιρείας με την Angnag Industry Group στη Βόρεια Κίνα, η Πλαστικά Κρήτης, η FHL Μάρμαρα Κυριακίδης, η μαρμαροβιομηχανία Ικτίνος Ελλάς, η Coco-Mat, η εταιρεία καλλυντικών Apivita, η βιομηχανία ανελκυστήρων Kleeman Ελλάς, η Frigoglass, η Ιντραλότ, η χρωματοποιία Vitex, η Yalco – Κωνσταντίνου, η Μινέρβα Ελαιουργική.
(πηγή:ana-mpa)
ΠΗΓΗ world.greekreporter.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου