Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Τεράστια έκρηξη σε ερευνητικό κέντρο στη Δαμασκό

Οι πύραυλοι είχαν ως στόχο ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο
Τεράστια έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στη Δαμασκό της Συρίας, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση, αναφέροντας ότι οι πύραυλοι είχαν ως στόχο ένα επιστημονικό ερευνητικό κέντρο. 

«Η τελευταία ισραηλινή επίθεση αποτελεί μια προσπάθεια να ενισχύσει το ηθικό των τρομοκρατικών ομάδων», αναφέρεται. Το δορυφορικό κανάλι Αλ Τζαζίρα μετέδωσε ότι η έκρηξη στην περιοχή Τζιμράγια, προάστιο της Δαμασκού, έπληξε στρατόπεδα της Τετάρτης Μεραρχίας και της Δημοκρατικής Φρουράς καθώς και το ερευνητικό κέντρο. Το συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει ότι «οι πολίτες στην περιοχή της Κιουντσάγια επιβεβαίωσαν πως είδαν αεροπλάνα να πετούν την ώρα της έκρηξης, η οποία έπληξε το επιστημονικό κέντρο και αποθήκες πυρομαχικών στις περιοχές Τζιμράγια και αλ-Χαμέ».

Η Δημοκρατική Φρουρά καθώς και η Τέταρτη Μεραρχία αποτελούν σημαντικές δυνάμεις που έχουν ως στόχο την προστασία του καθεστώτος κατά πιθανών πραξικοπημάτων.

Η επίθεση έλαβε χώρα δύο μόλις ημέρες αφότου επίσημες αμερικανικές πηγές είχαν αναφέρει ότι μια ισραηλινή επίθεση στο εσωτερικό της Συρίας προοριζόταν για τη λιβανέζικη ομάδα ανταρτών, Χεζμπολάχ.

Οι συγκρούσεις στη Συρία, οι οποίες ξεκίνησαν με ειρηνικές διαδηλώσεις τον Μάρτιο του 2011, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 70.000 ανθρώπους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ. Τέσσερα εκατομμύρια Σύριοι έχουν εξοριστεί και ακόμα 1,4 εκατομμύρια έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου