Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Το ΔΝΤ ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση για την Ελλάδα και ολοκλήρωσε την Τρίτη Επισκόπηση της Συμφωνίας Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού για την Ελλάδα.

Το ΔΝΤ ενέκρινε τη δόση για την Ελλάδα και ολοκλήρωσε την Τρίτη Επισκόπηση της Συμφωνίας Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού για την Ελλάδα.
Κατά την αποψινή συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ενέκρινε την εκταμίευση της δόσης για την Ελλάδα, με βάση την έκθεση της Αποστολής του Ταμείου στην χώρα μας, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν. 
Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, δόθηκε από το ΔΝΤ η πιο κάτω ανακοίνωση:  
"Το Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) ολοκλήρωσε σήμερα την τρίτη επισκόπηση της απόδοσης της Ελλάδος στο οικονομικό πρόγραμμα που στηρίζεται από μια συμφωνία Διευρυμένου Πιστωτικού Μηχανισμού (ΔΠΜ).
Η ολοκλήρωση αυτής της επισκόπησης επιτρέπει την εκταμίευση 1,5 δισεκατομμυρίου μονάδων Ειδικού Τραβηκτικού Δικαιώματος (περίπου 1,74 δισεκατομμύρια ευρώ ή 2,26 δισεκατομμύρια δολάρια), που ανεβάζει τις συνολικές εκταμιεύσεις της συμφωνίας σε 5,7 δισεκατομμύρια μονάδες Ειδικού Τραβηκτικού Δικαιώματος (περίπου 5,67 δισεκατομμύρια ευρώ ή 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια).
Η συμφωνία ΔΠΜ ύψους περίπου 173 δισεκατομμυρίων ευρώ, η οποία εγκρίθηκε στις 15 Μαρτίου 2012 (βλέπε Δελτίο Τύπου 12/85), αποτελεί μέρος ενός χρηματοδοτικού πακέτου από κοινού με χώρες-μέλη της ζώνης του Ευρώ για ένα διάστημα τεσσάρων ετών.
Περιλαμβάνει κατ' εξαίρεση πρόσβαση σε πόρους του ΔΝΤ που ισοδυναμούν περίπου με το 2.159 τοις εκατό της ποσόστωσης της Ελλάδος.  
Το Διοικητικό Συμβούλιο ολοκλήρωσε επίσης σήμερα τις Διαβουλεύσεις του 2013 με την Ελλάδα για το 'Αρθρο IV, η οποία εξετάζει πολιτικές σε μακροπρόθεσμη βάση.
Θα δημοσιευτεί μια ξεχωριστή Ενημερωτική Ανακοίνωση σχετικά με την αξιολόγηση του Συμβουλίου για τις Διαβουλεύσεις με την Ελλάδα".
ΠΗΓΗ skai.gr, grafida-sintikis.blogspot.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου