Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τους νέους ανεμοστρόβιλους στην κεντρική Οκλαχόμα

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στους νέους ανεμοστρόβιλους που πλήττουν την Οκλαχόμα Σίτι στις νότιες ΗΠΑ, εκεί όπου βρίσκεται η πόλη Μουρ, την οποία σάρωσε στις 20 Μαΐου ένας ισχυρότατος ανεμοστρόβιλος, προκαλώντας το θάνατο 24 ανθρώπων, μεταξύ τους δύο παιδιά.
Πέντε νεκροί από ανεμοστρόβιλους στην κεντρική Οκλαχόμα
Μια μητέρα και το μωρό της σκοτώθηκαν ενώ μετακινούνταν οδικώς στη διαπολιτειακή οδό 40, δυτικά της Οκλαχόμα Σίτι, όταν το αυτοκίνητό τους παρασύρθηκε από ανεμοστρόβιλο, δήλωσε η εκπρόσωπος Οδικών Δικτύων της Οκλαχόμα Μπέτσι Ράντολφ στο τηλεοπτικό δίκτυο KFOR, θυγατρικό του NBC.
Η επικεφαλής της πολιτειακής ιατροδικαστικής υπηρεσίας `Εϊμι Έλιοτ είπε ότι δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή της στο Γιούνιον Σίτι και ένας στο Ελ Ρένο. Σύμφωνα με τις ιατρικές υπηρεσίες, τουλάχιστον 40 έως 50 είναι οι τραυματίες, μεταξύ τους πέντε σε κρίσιμη κατάσταση, εκ των οποίων ένα παιδί, από τις συγκρούσεις αυτοκινήτων και φορτηγών και τα τροχαία εξαιτίας των ανεμοστρόβιλων. Στη διαπολιτειακή οδό 40 που έχει τέσσερις λωρίδες, η κυκλοφορία έχει κλείσει λόγω επικινδυνότητας.
Η μετεωρολογική υπηρεσία ήρε το συναγερμό για τους ανεμοστρόβιλους στην πολιτεία Οκλαχόμα, αλλά διατήρησε το συναγερμό για πλημμύρες και καταιγίδες. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, τέσσερις ανεμοστρόβιλοι έπληξαν την περιοχή της Οκλαχόμα Σίτι, με ανέμους 145 χλμ. την ώρα και σφοδρή χαλαζόπτωση. Οι ανεμοστρόβιλοι έχουν προκαλέσει τεράστιες υλικές ζημιές, την εκκένωση του αεροδρομίου, ενώ 170.000 κάτοικοι έχουν πληγεί από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην πόλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου