Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ελλάδα στην ατζέντα του γερμανικού ντιμπέιτ

Μονομαχία Μέρκελ - Στάινμπρουκ με... Ελλάδα και Συρία στην ατζέντα

Η Ελλάδα, η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη αλλά και οι εξελίξεις στη Συρία αναμένεται να μονοπωλήσουν την τηλεοπτική αναμέτρηση Μέρκελ και Στάινμπρουκ.
Μονομαχία Μέρκελ - Στάινμπρουκ με... Ελλάδα και Συρία στην ατζέντα
Ελληνικό... χρώμα θα έχει το αποψινό (Κυριακή βράδυ) τηλεοπτικό ντιμπέιτ ανάμεσα στην γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον υποψήφιο των σοσιαλδημοκρατών για την καγκελαρία, Πέερ Στάινμπρουκ. 

Οι δυο μεγάλοι πολιτικοί αντίπαλοι αναμένεται να τοποθετηθούν για ενδεχόμενο τρίτο πακέτο στήριξης στη χώρα μας και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που αποτελoύν μόνιμες εστίες αντιπαράθεσης στην προεκλογική εκστρατεία μεταξύ των δυο αντιπάλων κομμάτων. 

Ο Στάινμπρουκ αναμένεται να ζητήσει από τη Μέρκελ να πει την αλήθεια για την Αθήνα στους Γερμανούς ψηφοφόρους, αλλά και για την κρίση στην Ευρωζώνη. 

Από την πλευρά της, η Μέρκελ αναμένεται να τονίσει ότι οι σοσιαλδημοκράτες δεν διαθέτουν πειστικές εναλλακτικές λύσεις, και θα τούς αποδώσει εκ νέου τις ευθύνες για τη σημερινή κρίση. 

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το μοναδικό προεκλογικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ μεταξύ της καγκελαρίου και του αντιπάλου της ηγέτη των σοσιαλδημοκρατών. 

Την τηλεοπτική αναμέτρηση αναμένεται ότι παρακολουθήσουν πάνω από 20 εκατ. γερμανοί τηλεθεατές. 

Σε όλες τις δημοσκοπήσεις, το κόμμα της Μέρκελ (Xριστιανοδημοκράτες - CDU) διατηρεί σταθερό προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις συγκριτικά με το SPD του Στάινμπρουκ.


ΠΗΓΗ epikaira.gr
Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΤΗΣ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου