Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Νέα συνδρομητική μουσική υπηρεσία από τη Google

Η αμερικανική εταιρεία Google ανακοίνωσε σήμερα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου που διοργανώνει στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, ότι εγκαινιάζει μια νέα μουσική υπηρεσία με συνδρομή, με την ονομασία Google Play Music All Access.


Η νέα υπηρεσία προσφέρει στους χρήστες τη δυνατότητα να ακούσουν εκατομμύρια μουσικά κομμάτια. Σύμφωνα με την Google, πρόκειται για ένα διαδικτυακό «ραδιόφωνο χωρίς κανόνες».

Ήδη, στην αγορά προσφέρονται αντίστοιχες υπηρεσίες από τις εφαρμογές Spotify, Xbox Music, Rdio, Pandora κ.α. Ωστόσο, η Google, σε αντίθεση με τον παραπάνω δωρεάν ανταγωνισμό, παρέχει την υπηρεσία της συνδρομητικά.

Το μόνο δωρεάν διάστημα που προσφέρει η νέα υπηρεσία της Google είναι οι πρώτες 30 ημέρες, που θεωρούνται δοκιμαστικές.

Μηνιαίως, το κόστος για συνδρομή στην υπηρεσία Google Play Music All Access ανέρχεται σε περίπου 7,8 ευρώ, δηλαδή 9,99 δολάρια. Για όσους σπεύσουν να εγγραφούν στη νέα υπηρεσία, η Google προσφέρει έκπτωση στα 6,2 ευρώ το μήνα, δηλαδή στα 7,99 δολάρια.

Στη μουσική βιβλιοθήκη της Google περιλαμβάνονται εκατομμύρια τίτλοι τραγουδιών, στους οποίους οι συνδρομητές θα έχουν πρόσβαση είτε μέσω εφαρμογής για τα «έξυπνα» κινητά και τους υπολογιστές - ταμπλέτες με λογισμικό Android είτε μέσω της παραδοσιακής - πλέον - μεθόδου «σερφαρίσματος» μέσω των διαφόρων διαδικτυακών περιηγητών των υπολογιστών γραφείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου